Huishoudelijk
Sport & Outdoor
Elektronica
Speelgoed & Spel
Meubels
Computer
Tuinartikelen
Baby & Kind
Cadeaus & Gadgets
Kleding
Dierenbenodigheden
Auto's & Motoren
Entertainment
Woonaccessoires
Filter opties
Snelle filters
Sorteer
Merk
79
15
2
166
2
1
4
1
3
1
2
2
2
1
6
3
1
7
3
17
1
2
5
1
1

Voetbalschoenen kopen

Om goed te kunnen voetballen heb je natuurlijk goede voetbalschoenen nodig! Goede voetbalschoenen verbeteren jouw prestaties en zorgen ervoor dat je niet snel blessures oploopt. Voor zaalvoetbal heb je zaalvoetbalschoenen nodig, voor voetballen op het veld gebruik je kicksen. Door de noppen die onder de kicksen zitten, sta je stabiel op het veld en glijd je niet zo snel uit. De meest voetbalschoenen worden gemaakt van synthetisch leer, wat ervoor zorgt dat de schoenen niet veel vocht opnemen. Ook zijn ze heel licht en daardoor goed wendbaar.

Goedkope voetbalschoenen

Op internet worden heel veel voetbalschoenen te koop aangeboden. Om het voor jou wat makkelijker te maken hebben wij alle voetbalschoenen in een overzicht geplaatst. Zo kun je de prijs van jouw favoriete paar schoenen bekijken en direct zien bij welke webshop jij ze kan bestellen. Kijk dus snel verder en wie weet speel je morgen al een partijtje op jouw nieuwe voetbalschoenen!

  Elke voetballer zal het beamen dat voetbalschoenen een essentieel deel zijn van de volledige outfit op het grasveld. De juiste zool, goede noppen en een mooi kleurtje. Het zijn maar enkele van de vereisten die voetballers hebben als ze een nieuw paar voetbalschoenen willen kopen. Of het nu gaat om een professionele speler of een amateur, de voetbalschoenen moeten gewoon perfect zijn. De juiste voetbalschoenen aan je voeten hebben, is dan ook onmisbaar als je goed wilt spelen op het grasveld. Maar hoe herken je nu een paar goede voetbalschoenen? Een overzicht.

Kunstgras of gewoon veld?

Als je op zoek bent naar een nieuw paar voetbalschoenen, is het belangrijk om voor jezelf op te maken waarvoor je dit paar zult gebruiken. Zo is er een belangrijk verschil tussen voetbalschoenen die je gebruikt om op kunstgras of op een gewoon veld te spelen. Kunstgrasschoenen hebben namelijk andere noppen dan veldvoetbalschoenen. De noppen van die laatste soort zijn langer en gaan veel sneller slijten dan kunstgrasschoenen. Ook zorgen de lange noppen ervoor dat een speler sneller uitglijdt of vast blijft te staan met hun voeten in het veld. Daardoor zijn er ook meer blessures. Bij een voetbalspel op kunstgras heb je ook minder grip nodig en meer beweegruimte. Daarom kies je daarvoor voor voetbalschoenen type AG, TF of FG. Deze soorten zijn speciaal gemaakt voor het spelen op harde ondergronden.

Zaalvoetbal schoenen

Naast een gewoon veld en een met kunstgras, is het natuurlijk ook mogelijk dat je op zoek bent naar voetbalschoenen om zaalvoetbal te spelen. In de loop der jaren heeft zaalvoetbal veel aan populariteit gewonnen onder voetbalfanaten. Vooral als het weer niet zo goed is, is zaalvoetbal de ideale oplossing. Helaas komen er ook veel onnodige blessures voor bij deze sport. Blessures die makkelijk kunnen voorkomen worden als de speler de juiste voetbalschoenen draagt. Er bestaan namelijk zaalvoetbal schoenen die geschikt zijn om indoor te spelen. Deze voetbalschoenen zijn speciaal ontwikkeld om korte draaibewegingen te kunnen maken. Dat is mogelijk dankzij de zogenaamde pivot points, dit zijn kleine rondjes op de zool van de schoen.Zaalvoetbal schoenen kan je makkelijk herkennen doordat er IN van indoor staat achter de productnaam. Als je een paar voetbalschoenen voor zaalvoetbal koopt, zorg er dan voor dat ze niet te ruim en niet te strak zitten. Enkel lederen voetbalschoenen mag je iets ruimer kopen aangezien die zich toch naar de voet gaan vormen.

Materiaal voetbalschoenen

Niet enkel het soort noppen maar ook het bovenmateriaal kan verschillen. De meest voorkomende voetbalschoenen zijn de synthetische voetbalschoenen. Deze zijn makkelijk in onderhoud en kunnen ook beter tegen regenachtig weer. Daarnaast bestaan er ook leren voetbalschoenen. Het belangrijkste voordeel van een leren paar is dat deze voetbalschoenen beter ademen, wat natuurlijk beter is voor je voeten. Ten tweede zijn leren voetbalschoenen ook soepel en vormen ze zich naar jouw voeten zodat je comfortabeler zitten dan synthetische schoenen. Ten slotte is het contact met de voetbal ook veel subtieler wat op een hoog spelniveau van zeer groot belang is. Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan leren voetbalschoenen. Zo kunnen ze minder goed tegen vocht, dus in een regenachtig land zijn deze schoenen af te raden. Ook moet je ze regelmatig goed schoonmaken en af en toe invetten.
Vaste noppen of schroefnoppen
Een essentieel onderdeel van voetbalschoenen zijn de noppen. Schroefnoppen bieden de zekerheid die keepers en verdedigers op het veld nodig hebben. De zool is dan meestal van hard plastic gemaakt omdat er maar een paar noppen onder de schoenen zitten. Meestal is het maximum zes schroefnoppen. Dat is omdat er anders gras en zand tussen de noppen kan achterblijven waardoor de grip vermindert. Let er wel op dat je schroefnoppen niet gaat kopen voor je kind die voetbal gaat spelen. Professionele spelers spelen meestal al hun wedstrijden op voetbalschoenen met schroefnoppen. Tijdens de training gebruiken ze wel zolen met vaste noppen omdat ze anders last kunnen krijgen van hun voeten. Dit zijn dan ook de meest voorkomende voetbalschoenen. De zogenaamde FG (Firm Ground) schoenen met niet-vervangbare zorgen voor een goede prestatie op een vaste ondergrond. De vaste noppen zorgen voor een stabieler loopcomfort en geven je een meer zelfzekere houding op het voetbalveld.

Design voetbalschoenen

Je hebt je soort voetbalschoen gekozen en je weet ook al of je vaste noppen of schroefnoppen wilt. Dan moet je nu nog een keuze maken over het design, want zeg nu zelf, het is ook belangrijk hoe je eruit ziet op het voetbalveld. Ga je voor klassiek zwart, uitdagend rood of opvallend flashy groen? In welke kleur je je voetbalschoenen ook wilt, je mag er bijna honderd procent zeker zijn dat een of ander merk het in zijn assortiment heeft. Daarnaast kunnen ook de noppen een leuk kleurtje hebben. Je hebt vast al voetballers gezien met gouden, zwarte of rode noppen onderaan de zool. De sector kent werkelijk geen grenzen en ontwerpt voetbalschoenen met de gekste kleuren en patronen. Aan welk kleur waag jij je?

Schoonmaken loont

Of je nu indoor voetbal speelt, op een gewoon veld of op een veld met kunstgras. Een belangrijk regel dien je altijd te onthouden: het loont om je voetbalschoenen geregeld schoon te maken. Waarschijnlijk doe je dat al automatisch als je hebt moeten voetballen op een nat grasveld. Of als het grasveld eerder leek op een grote modderpoel dan een voetbalveld. Maar het is ook belangrijk om je schoenen te poetsen als ze niet helemaal onder de modder zitten. Op die manier verleng je namelijk de levensduur van je voetbalschoenen en behoud je de kwaliteit.
Op zoek naar kwaliteit
Online vind je een groot assortiment kwaliteitsvolle voetbalschoenen terug. Je bent natuurlijk honderd procent zeker van de kwaliteit als je voetbalschoenen van een groot sportmerk zijn. Denk maar aan adidas. Nike en Puma. Ook grote voetbalploegen wereldwijd spelen met voetbalschoenen van deze merken. Als je niet te veel centen wilt neertellen voor voetbalschoenen kan je altijd een paar kopen van een minder bekend merk. Hoe beter de kwaliteit, hoe beter natuurlijk voor je voeten.

Toon filters

Voetbalschoenen (329)