Zoek
Sluit dit zoekvak.

Één van de eerste aankopen die je doet na het aanschaffen van jouw mobiele telefoon is het kopen van een telefoonhoesje. Dit doet de gemiddelde consument met verschillende intenties. De meest genoemde reden is het feit dat je bang bent dat er iets met jouw mobiele telefoon gebeurt. De kans dat je dus opzoek gaat naar een iPhone hoesje, omdat je wil voorkomen dat deze kapot gaat is vrij groot. Het wil nog wel eens voorkomen dat een iPhone scherm breekt op het moment dat je deze laat vallen. Uit onderzoek is gebleken dat onderstaande drie redenen het vaakst aanleiding zijn voor het bestellen van een telefoonhoesje.

1. Bescherming van jouw mobiele telefoon

‘Je wordt gebeld, je haalt snel jouw mobiele telefoon uit je zak en vervolgens glijdt die weg.’ De meest gehoorde oorzaak van een kapotte iPhone. Om deze reden kiezen veel mensen voor een iPhone hoesje en soms nog in combinatie met een screenprotector. Een screenprotector zorgt voor een extra laagje op jouw scherm, waardoor de kans op barsten enorm verkleind wordt, op het moment dat jouw iPhone valt.

2. Telefoonhoesje is een modeaccessoire

Waar de telefoonhoesjes oorspronkelijk ontwikkeld zijn voor de bescherming van het toestel, worden deze tegenwoordig ook vaak te gezien als modeaccessoire. Een groot deel van de iPhone liefhebbers heeft meerdere hoesjes in huis. Als we op dit moment kijken naar het huidige aanbod voor bijvoorbeeld een iPhone 11 hoesje zien we een enorm variatie aan hoesjes. Van marmeren regenboog hoesjes tot iPhone hoesjes die jouw mobiele telefoon bijna een portemonnee laten lijken. Je vindt de telefoonhoesjes tegenwoordig in alle soorten en maten.

3. Voor extra opslag

Precies. Mensen willen tegenwoordig zo min mogelijk bij zich hebben. Alle pasjes kun je tegenwoordig via verschillende apps toevoegen aan jouw mobiele telefoon. Hierdoor hoef je dus eigenlijk al geen portemonnee meer mee te nemen. Zelfs je pinpas is niet meer nodig, nu we allemaal gebruik kunnen maken van Apple Pay. Enkel jouw ID kaart en/of rijbewijs moet je nog op zak hebben. Als je nu een iPhone hoesje hebt waarin je wat papiergeld en jouw rijbewijs mee kunt nemen, hoef je verder toch (bijna) niks meer mee te nemen?

Kort samengevat kunnen wij concluderen dat de gemiddelde telefoongebruiker inmiddels ‘zijn lesje wel geleerd heeft’ door een (eerdere) kapotte telefoon en een groot deel van de telefoonbezitters dus tegenwoordig een telefoonhoesje gebruikt. Al dan niet, omdat het praktisch of ook wel erg leuk accessoire is.