Search
Close this search box.

Misschien ken je die momenten wel. Momenten dat je jezelf wilt veranderen. Gezonder leven. Sterker worden. Fit worden. Er zijn dan verschillende mogelijkheden om deze doelen te behalen. Vaak zie je dat mensen die deze doelen hebben, een abonnement nemen op een sportschool. Na enkele maanden hebben ze echter geen zin meer en volgen ze weer het oude patroon. Geen tijd, te druk met het werk of het gezin. Juist voor mensen met een druk bestaan is thuis fitnessen de perfecte oplossing. Wij hebben zes redenen voor je op een rijtje gezet waarom thuis fitnessen ideaal is!

Jouw fitnessruimte is altijd open

Of je nu ’s morgens vroeg, op zondag of middenin de nacht wilt fitnessen; jouw fitnessruimte is altijd open. Je hoeft nooit op internet te kijken of de sportschool wel open is of bang te zijn dat je op eerste kerstdag niet terechtkunt. Voordeel is ook dat je heel efficiënt met je tijd om kunt gaan. Even na het eten een uurtje sporten. Of juist als de kinderen nog slapen even een half uurtje op de hometrainer. Heerlijk nog even op het roeiapparaat voordat vrienden komen dineren op zaterdagavond. Het is heerlijk sporten in je eigen fitnessruimte. Ook voor mensen die veel thuis werken is het ideaal. Even een paar uur werken op de computer, dan even een uurtje sporten en dan weer met frisse energie verder. Heerlijk!

Altijd jouw favoriete apparaat tot je beschikking

Je hebt het vast weleens meegemaakt. Heb je na maanden zoeken eindelijk jouw favoriete crosstrainer gevonden in de sportschool, blijkt dat meerdere mensen dit een fijn apparaat vinden. Dat betekent vaak wachten totdat je aan de beurt bent. Dat hoeft niet als je jouw favoriete crosstrainer gewoon lekker bij jouw op zolder hebt staan. Kun je altijd direct aan de slag. Geen zweetdruppeltjes van anderen erop en je hoeft niet steeds alle instellingen weer aan te passen. Lekker op je eigen apparaat sporten.

Goede investering

Bij een sportschool sluit je een abonnement af waarbij je gebruik mag maken van de apparaten. Maar de apparaten blijven van de sportschool. Als je zelf apparaten koopt zijn die van jou. Daarmee is bijvoorbeeld die gave loopband een prima investering. Het geld wat je zou besteden aan de sportschool heb je nu na verloop van tijd terugverdiend. En dan staat die loopband er nog. Dat is nog eens lekker sporten op zolder. Hierdoor word je niet alleen gezond en fit, ook word je er financieel beter van.

Geen ongewenste gesprekken

Je komt altijd weer een achterneef of een oud-studiegenoot tegen in de sportschool waar je niet op zit te wachten. Want je komt namelijk om te sporten, niet om te kletsen. Zulke gesprekken kosten vaak veel tijd waar je niet op zit te wachten. Ook komt het nog weleens voor dat er veel mensen in sportscholen ongevraagd advies uitdelen. Vaak zit je hier niet op te wachten. Thuis hoef je deze gesprekken niet te voeren en kun je jezelf richten op het datgene wat je wilt doen; lekker trainen.

Ideale omstandigheden

Thuis kun je het zo comfortabel maken als je zelf wilt. Je kunt een lekker sportdrankje en fruit mee naar jouw fitnessruimte meenemen. Je kunt er ook een muziekinstallatie neerzetten zodat je jouw favoriete muziek kunt luisteren tijdens het sporten. Misschien vind je het wel heerlijk om een gave film te kijken terwijl je op jouw buikspierapparaat bezig bent. Inspannen en ontspannen tegelijk. Ook kun je de ruimte conditioneren zoals jij dit wilt. Lekker even een raam open voor frisse lucht. Het is ook heerlijk om na het sporten gebruik te kunnen maken van je eigen douche. Geen schimmels of ongewenste geurtjes, maar heerlijk je eigen vertrouwde sanitair. Na het douchen aankleden en vijf minuten later zit je beneden op de bank. Helemaal topfit aan een lekker wijntje. Dat is nog eens genieten in eigen huis.

Goed materiaal betaalt zichzelf terug

Het is belangrijk om thuis wel te kunnen beschikken over goed materiaal. Gebruik degelijke fitnesshandschoenen, maar ook bijvoorbeeld een hartslagmeter. Want je bent natuurlijk wel alleen in de ruimte, daardoor wordt goed materiaal nog belangrijker. Koop veilige, goede apparaten. Ideaal voor thuis zijn bijvoorbeeld een hometrainer, crosstrainer, loopband en een buikspierapparaat. Hiermee tover jij jezelf in een korte tijd om in een gezond, fit mens met plezier in het leven. Maar wel op een manier waar je blij van wordt en wat je lang vol kunt houden.