Zoek
Sluit dit zoekvak.

Als je gaat kamperen kies je voor avontuur, voor de natuur en voor gezelligheid. Veel kampeerders willen bewust even een paar weken geen televisie en radio. Lekker genieten van elkaar, gezellig een spelletje doen en genieten van het leven op de camping. Toch is een comfortabel verblijf op een camping wel belangrijk. Want kamperen is heerlijk, toch heeft het ook hier en daar enkele primitieve kanten. Juist deze kanten kun je, als je goed voorbereid van huis gaat, ook omzetten in comfort. En dan wordt kamperen helemaal de perfecte vakantiebesteding. Wij hebben vijf tips voor je!

De tent is je huis voor de vakantie

De tent is het onderkomen waar je een paar weken in zult gaan vertoeven. Ook zal deze tent bestand moeten zijn tegen alle weersinvloeden. Harde wind, regen maar ook tegen de brandende zon. Het is verstandig om goed na te denken over wat voor tent geschikt is voor het reisdoel wat jij ermee voor ogen hebt. Hierbij is het bijvoorbeeld ook verstandig om na te gaan hoeveel ruimte de tent in mag nemen in de auto, de andere bagage moet er immers ook nog in. Ook is het slim om een tweede of derde tent voor de kinderen aan te schaffen. Hiermee heeft iedereen ’s nachts ruimte genoeg om lekker te slapen en word je niet wakker van elkaars geluiden. Natuurlijk is een tent die je gemakkelijk op kunt zetten en af kunt breken altijd handig. Er zijn tenten die je in vijf minuten op kunt zetten en af kunt breken. Ook zijn er speciale tenten die geschikt zijn om mee op fietsvakantie mee te nemen. Deze zijn zeer licht van gewicht en nemen heel weinig ruimte in. Voor ieder reisdoel is er een ideale tent beschikbaar.

Goed slapen

Op een camping ben je de hele dag druk bezig met leuke dingen. Toch heb je op vakantie ook je nachtrust nodig en is het belangrijk om te kiezen voor goed materiaal op slaapgebied. Een ondergrond die qua demping zo dicht mogelijk in de buurt komt met wat je thuis hebt. Deze ondergrond is bepalend of je fysieke klachten krijgt of dat je deze juist voorkomt. Een slaapzak moet zorgen voor voldoende warmte, maar ook juist weer warmte af kunnen voeren. Op vakantie slaap je vaak in met warmte en word je wakker als het buiten kouder is. Een goede slaapzak vangt deze temperatuurwisselingen op. Voor kinderen zijn er ook speciale slaapzakken, uitgevoerd in vrolijke kleuren waar kinderen dol op zijn. Denk ook aan een goed kussen om heerlijk op te slapen.

Comfortabele stoelen en tafel

Op de camping kom je heerlijk tot rust. Even lekker koffiedrinken samen, een spelletje doen en heerlijk even een tukje doen overdag. Zonder dat je het weet breng je veel tijd door in de campingstoel. Deze moet dan ook voldoende comfort bieden. Ervoor zorgen dat je geen last krijgt van je rug. Dat zou zonde zijn van je vakantie. Let bij de aanschaf van een campingstoel op de rugleuning die voldoende steun moet geven aan je rug. Ook als je de stoel in de ligstand hebt, moet deze voldoende steun blijven bieden aan je lichaam. Een goede campingtafel is ook belangrijk. Bij voorkeur een tafel die je op hoogte in kunt stellen. Dat is fijn om per activiteit een andere hoogte in te kunnen stellen. Bij het ontbijt wat lager. Bij de barbecue is het misschien leuk om een buffetje op stahoogte te presenteren op de campingtafel. Ga proefkamperen

Proefkameren

Een paar dagen proefkamperen is echt een aanrader. Je kunt in alle rust de tent opzetten en kijken hoe het allemaal werkt. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan als je op zomervakantie gaat. Ook kom je er tijdens de proefvakantie achter welke spullen je allemaal mist. Het voordeel hiervan is dat je de ontbrekende spullen nog aan kunt schaffen voordat je voor langere tijd op vakantie gaat. Hou een lijst bij met alles waar je tegenaan loopt. Zo kun je niets vergeten. Deze lijst kun je ook weer gebruiken als checklist voor de grote vakantie. Vraag ook bij de kinderen na of zij misschien nog iets missen wat de zomervakantie nog comfortabeler kan maken.

Kijk bij de buren

Als je gaat proefkamperen is het ook slim om even bij verschillende andere mensen te kijken. Wat hebben zij meegebracht om hun vakantie comfortabel te maken? Op een camping is iedereen relaxed en open dus je kunt het ook rustig aan ze vragen. Vaak zijn kleine dingen heel bepalend voor een nog comfortabeler gevoel tijdens het kamperen. Vraag het ze gerust, mensen op de camping houden wel van een praatje!