Search
Close this search box.

Een speelhuisje brengt leven in de brouwerij. Geen kinderen meer die in een hoekje spelletjes spelen op een tablet, maar lekker in de tuin bezig zijn. Het voordeel van een speelhuisje is dat het oneindig veel mogelijkheden biedt om te spelen. De kinderen hebben echt hun eigen speelplek waar ze zich uit kunnen leven. Ze kunnen er verstoppertje spelen, een gezin nadoen en als het slecht weer is kunnen ze gemakkelijk even schuilen. Voor de ouders ook weleens fijn om op zondagmiddag even van elkaar te kunnen genieten terwijl de kinderen heerlijk buiten spelen. En voor de kinderen is het paradijs geopend als ze een speelhuisje krijgen!

Educatief speelhuisje

Een speelhuisje biedt oneindig veel mogelijkheden om te spelen. Je kunt er prachtig winkeltje mee spelen, een kind staat binnen en verkoopt bijvoorbeeld ijsjes aan andere kinderen. Maar ook leent het zich bijvoorbeeld goed om een restaurant na te doen waarbij twee kinderen gasten zijn en twee andere kinderen werken in het restaurant. Ook kunnen ze er een gezin in nadoen die een huishouden draaien. Bijvoorbeeld door een hele dag na te spelen, met ontbijt, lunch en avondeten. Maar ook door schoon te maken, te gaan slapen en om bijvoorbeeld een verjaardag te vieren. Balspellen kun je ook prima doen in een speelhuisje. Een kind gaat in het huisje staan en de anderen gaan ballen gooien op het zogenaamde doel. En zo zijn er nog heel veel mogelijkheden, bijvoorbeeld het spelen van postbode is altijd een populair spelletje. Iemand belt aan en bezorgt de post. Altijd leuk!

Speelhuisje kiezen

Het is vooraf goed om na te denken over de mogelijkheden die je hebt in je tuin voor een speelhuisje. En dan is het niet alleen goed om na te denken over de afmetingen, maar zeker ook over de opbergruimte die je hebt. Want als je het speelhuisje in de winter wilt opbergen, is het goed om vooraf al even na te denken over de ruimte die dit in beslag zal nemen. Daarnaast is het verstandig om na te denken over het onderhoud wat je aan het huisje moet plegen en over de plek waar je deze neer wilt gaan zetten. Dit kan een plek zijn in de zon, of juist uit de zon. Als je dit huiswerk vooraf goed doet kun je een bewuste, goede keuze maken om meteen het juiste speelhuisje aan te schaffen.

Houten speelhuisje

Houten speelhuisjes worden met afstand het meest verkocht. Ze zijn heel populair en komen voor in heel veel soorten. De reden voor deze populariteit is dat hout dichtbij de natuur staat. Hierdoor krijg je met een houten speelhuisje het idee dat je in het bos aan het spelen bent of in een boomhut. Daarnaast geef je natuurlijk ook een boodschap af door gebruik te maken van duurzame materialen. Houten tuinhuisjes zijn vaak ook nog voorzien van een houten glijbaan en een houten trap. Wat het avontuurlijke karakter van een houten speelhuisje alleen nog maar versterkt.

Kunststof speelhuisje

Kunststof speelhuisjes zijn heel gewild vanwege hun vrolijke kleuren. Ook schaffen veel mensen ze aan omdat deze huisjes geen last hebben van splinters. Daarnaast is kunststof heel veilig voor kinderen. Het onderhoud voor dit soort huisjes is heel eenvoudig, af en toe even schoonvegen met een doek en zorgen dat er geen zeepresten achterblijven. Het is verstandig om kunststof huisjes niet in de volle zon te zetten, deze kunnen namelijk verkleuren. Door ze in de schaduw te zetten zullen ze niet verkleuren. Dit is voor de kinderen ook net zo fijn, dan krijgen ze het niet te warm en kunnen ze uren achter elkaar spelen.

Eindeloos speelplezie

Een speelhuisje biedt veel mogelijkheden voor kinderen om te spelen. Ze kunnen hun fantasie heerlijk op de vrije loop laten zonder dat hun ouders van dichtbij meekijken. En dat vinden ze heerlijk. De speelhuisjes zijn vaak voorzien van heel veel extra’s om mee te spelen. Bijvoorbeeld een brievenbus waarmee ze postbode kunnen spelen. Ook zijn veel speelhuisjes voorzien van een deurbel wat het leuk maakt voor de kinderen om te spelen dat ze visite krijgen. Een trap naar de bovenste verdieping vinden ze altijd het einde. Lekker jezelf verstoppen boven. Voor de ouders is een speelhuisje handig omdat het eigenlijk weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt het huisje gemakkelijk bijvoorbeeld in een hoek kwijt of langs de schutting. In de winter haal je het huisje makkelijk uit elkaar en bergt deze op in de garage of op zolder. Geen onderhoud, wel heel veel plezier. Het paradijs voor kinderen!