Search
Close this search box.

Ooit werden ze uitgevonden om voor licht te zorgen. En dat doen ze eigenlijk nog steeds. Alleen nu gebruiken we kaarsen ook voor sfeer en gezelligheid. Het is weer eens wat anders dan de normale verlichting die we in huis gewend zijn. Kaarsen maken de ruimte direct knus en er ontstaat een hele andere sfeer. Samen met vrienden of familie genieten van elkaar, omringd door die intieme sfeer waar kaarsen zo prachtig voor kunnen zorgen. En de keuze is ruim; je kunt kiezen voor sfeervolle kandelaars, ledverlichting, maar ook voor bijvoorbeeld heerlijke geurkaarsen.

Mooie kandelaren kopen

Kandelaars kom je meestal tegen op mooie paleizen en kastelen. Even ga je terug in de tijd. Naar de tijd dat ridders en prinsessen in het donker rondom kandelaars dicht tegen elkaar aankopen. Ze praatten nog even na over de dag en genoten van elkaar. Die sfeer, dat gevoel brengen kandelaars met zich mee. Het maakt je interieur speciaal en dat is natuurlijk mooie meegenomen. Je kunt kiezen voor strakke, moderne kandelaars of juist voor wat meer klassieke modellen.

Verschillende kleuren verlichting

Het bijzondere van kleuren is dat ze allemaal ergens voor staan. In het gebruik van je kaarsen kun je hiermee ook een boodschap uitdragen naar je familieleden of gasten toe. Bijvoorbeeld de kleur rood staat voor actief en energiek, een prima manier om te laten zien dat je goed in je vel zit. Dat je zin hebt om iets te ondernemen. Als je een witte kaars opsteekt laat je zien dat je houdt van zuiverheid en eerlijkheid. Witte kaarsen worden veel opgestoken in tijden van bezinning. Ook rond de feestdagen zien we deze kleur veel terug. Een gele kaars staat voor vernieuwend, mentaal sterk en opgewekt. Dat is de reden waarom we deze kleur veel zien met Pasen. Tijd voor vernieuwing, een nieuwe periode. Opgeruimd, betrouwbaar en een gevoel voor ruimte laat je zien door een blauwe kaars op te steken. Een subtiele manier om aan te geven dat je naast gevoel voor sfeer en gezelligheid ook laat zien thuis te zijn in de kleuren en hun bijzondere betekenis.

Geurkaarsen versterken de sfeer

Een sfeer neerzetten is een kunst. Bijvoorbeeld na een boswandeling, als je met vrienden nog even een borrel gaat drinken, kun je met geurkaarsen de perfecte sfeer neerzetten. De geur van het bos trek je nog even door, je schenkt een heerlijk wijntje in en dim de lichten. Ongemerkt voelen jouw vrienden zich bij je op je gemak en zullen jouw smaak en stijl waarderen. Sfeer maken is maatwerk en is met geurkaarsen heel gemakkelijk. Bijvoorbeeld een heerlijke kaneelgeur voor op een onstuimige herfstavond. Je tapt een heerlijke rode wijn in en serveert wat blokjes oude kaas. Met deze geur erbij trek je iedereen in de sfeer zoals jij die voor ogen hebt. Maar ook een heerlijke citroengeur op een zwoele zomeravond past perfect. De geur van bloemen past prima bij een vrolijke avond waarop er wat te vieren is.

Kaarsen met ledverlichting

In deze tijd van duurzaamheid en oog voor de toekomst wordt ledverlichting steeds belangrijker. Als je de wereld goed na wilt laten voor de toekomst dan past deze vorm van verlichting uitstekend. Je kunt deze vorm van verlichting ook gebruiken in de vorm van kaarsen. Mooie, sierlijke kaarsen die zijn voorzien van ledverlichting. Je moet er al echt inkijken om het verschil te zien. De techniek is de laatste jaren zo snel vooruitgegaan dat als je het niet zou weten, je zou sferen dat het een echte kaars is. Mooie sfeervolle manier om het gezellig te maken, maar waarmee je ook denkt aan de toekomst van de aarde.

Kaarsen versterken jouw interieurstijl

Kaarsen passen altijd. Mooie lange witte kaarsen in een strak wit interieur. Heerlijke geurkaarsen met kaneelgeur als je houdt van een landelijke stijl. En is jouw stijl afwijkend en excentriek, dan zijn er bijzondere kandelaars te vinden die zeker zullen passen bij jouw stijl. Je versterkt jouw interieurstijl met kaarsen, het maakt het plaatje compleet. En het fijne van kaarsen is dat je er gemakkelijk mee kunt variëren. Er is veel keuze; stompkaarsen, lange kaarsen en drijfkaarsen. Maar ook op het gebied van kleuren en geuren kun je alle kanten op. Hiermee geef je jouw interieur steeds net een ander tintje. Zo blijf je altijd vernieuwen!