Search
Close this search box.

De tuin is een plek waar je met mooi weer heerlijk van kunt genieten. Een plek waar je met vrienden of familie heerlijk kunt barbecueën, een drankje drinken of gewoon lekker samen kunt relaxen. Juist deze plek verdient het om sfeervol aangekleed te worden. Waardoor het nog fijner en leuker wordt om in de tuin te zitten. Hierbij een aantal tips voor meer sfeer in de tuin!

Comfortabele tuinmeubels

Als je uit je werk komt na een drukke dag, is het heerlijk om even te ontspannen in de tuin. Zeker als je nog wat stress in het lijf hebt, is het volop genieten in de buitenlucht. Genieten van de geuren van het gras, de bloemen en van de geluiden van vogels in de lucht. Je sluit je ogen en droom langzaam weg. Heerlijk. En dit wil je natuurlijk niet doen op een oude tuinstoel, maar op comfortabele meubels. Voor het doen van een dutje, is een hangmat zeer geschikt. Dit avontuurlijke meubel leent zich bij uitstek voor de tuin. Je gaat er lekker alleen in liggen en al snel zweef je door de lucht. En een hangmat doet ook nog eens heel avontuurlijk aan wat de tuin meteen veel sfeervoller maakt. Goede tuinmeubels zijn ook belangrijk voor een sfeervolle tuin. Door te kiezen voor bijvoorbeeld mooie klassieke ligbedden breng je direct een knusse sfeer in je tuin. Veel ligbedden zijn in hoogte verstelbaar waardoor je af kunt wisselen tussen heerlijk relaxen en kletsen met elkaar. Er zijn ook ligbedden verkrijgbaar met wielen waardoor je deze gemakkelijk met de zon mee kunt draaien. Een tuinset met mooie tuinstoelen is ook een aanrader voor een tuin met stijl en sfeer. Zeker als je deze tuinset in dezelfde stijl aanschaft als bijvoorbeeld de ligstoelen en de hangmat, creëer je hiermee een prachtig geheel.

Accessoires in de tuin

Door accessoires in je tuin toe te voegen, maak je deze gezellig en verhoog je de sfeer. Je voelt je er beter en zult er meer tijd in doorbrengen. Een mooi accessoire is een zonnewijzer. Een mooi instrument waarmee je met behulp van de zon de tijd aan kunt geven. Door gebruik de maken van de schaduw is dit met een zonnewijzer heel eenvoudig. 1500 jaar voor Christus werd deze techniek al gebruikt. Dit maakt deze accessoire tot een klassieker waarmee je laat zien dat je gevoel voor stijl en historie hebt. Een buitendouche is ook een fijne aanvulling op het interieur van de tuin. Heerlijk als je hebt liggen zonnebaden of iets te lang in de barbecuerook hebt gestaan. Je hoeft niet naar binnen, even onder de douche en je bent weer helemaal fris. Een insectenhotel is ook een aanwinst voor in de tuin. Hiermee kun je een mini-natuurwereld scheppen en alles goed van dichtbij bekijken. In dit hotel met allemaal kleine houten pijpjes kunnen insecten gaan wonen. Het is leuk om dit leven af en toe van dichtbij te bekijken. Je zult zien dat je bepaalde insecten gaat herkennen en na verloop van tijd herken je bepaalde patronen. Een leuke afleiding om weer eens iets anders te doen in de tuin. En als het ’s avonds wat afkoelt dan is er die heerlijke warmte van een zelfgestookt haardvuur. Een vuur stoken kun je veilig doen in een vuurkorf. Zeker als je niet veel stookt, is dit een prima manier. Het is eenvoudig om het hout in te leggen en het brandt snel en goed. Heerlijk met elkaar om het vuur heen zitten en genieten van het leven. Het ultieme tuingevoel. Vol gezelligheid en vol sfeer.

Terrasverwarmer kopen

Het is altijd jammer dat je maar een paar maanden kunt genieten van je tuin. In de zomermaanden blijft het vaak lang warm waardoor je ook lang buiten kunt blijven zitten. Toch is het fijn om het buitenseizoen te kunnen verlengen. Dat je op een mooie vroege lentedag ook ’s avonds nog even lekker kunt blijven zitten. Of bijvoorbeeld in september, tijdens die mooie nazomeravond met vrienden. Dat is mogelijk door gebruik te maken van een terrasverwarmer. Hierdoor start je het tuinleven eerder op en sluit je deze later af. En je kunt natuurlijk ook een keer heerlijk ontbijten in de tuin, op de veranda, met de terrasverwarmer aan. En het werkt heel eenvoudig. Je hangt de terrasverwarmer neer op de plek waar je er het meeste plezier van hebt en waar je de meeste warmte nodig hebt. Vervolgens zet je de terrasverwarmer aan wanneer jij wilt. Heerlijk genieten!