Zoek
Sluit dit zoekvak.

Top 10 beste router van 2024

Heb je een nieuwe router nodig?

Onze redactie heeft een top 10 samengesteld van de beste routers op de markt. Niet alleen geven we meer informatie, maar we hebben ook de beste prijzen op internet opgezocht. Lees snel verder en kom meer te weten.

Je kunt routers snel en gemakkelijk vergelijken om degene te vinden die perfect is voor jouw behoeften. Met zoveel beschikbare opties kan het moeilijk zijn om te weten welke voor jou geschikt is. Dat is waar wij om de hoek komen kijken - wij helpen je de beste beslissing te nemen voor je huis of kantoor.

Waarschijnlijk ben je op deze website gekomen, omdat je via het internet op zoek was naar de beste router. Om je met de koop van de beste routers te helpen, hebben wij de beste router voor je uitgezocht. Neem onderstaande reviews door en schaf direct de beste router aan.

Voordat je de beste router gaat kopen, moet je eerst je wensen op een rijtje zetten. Ook moet je goed onderzoek doen naar de verschillende varianten. Hier helpen wij je ook graag een handje bij. In onderstaande reviews bespreken wij per beste router namelijk de belangrijkste details. Aan de hand van die details maak je snel de juiste keuze voor jezelf.

Picture of Barry van Ewijk
Barry van Ewijk

Financial manager

Naast mijn fulltime baan vind ik het erg leuk om prijzen te vergelijken. Deze uit de hand gelopen hobby zorgt ervoor dat ik inmiddels wekelijks enkele nieuwe koopgidsen toevoegen aan deze website en daarbij de beste koop per productcategorie in een overzicht plaats.

Inhoudsopgave

1. ASUS RT-AC88U Gaming Router AiMesh AC

De ASUS RT-AC88U Gaming Router AiMesh AC is de ultieme router voor gamers en streamers. Met deze router kun je genieten van ultra-snelle en stabiele verbindingen voor al je online activiteiten. Met deze router kun je ongeëvenaarde prestaties verwachten dankzij de 2,4 GHz- en 5 GHz-frequentie, 4x4 antenne-ontwerp met AiRadar universele beamforming en de 1.4GHz dual-core processor. De RT-AC88U biedt een maximale snelheid van 3100 Mbps, waardoor je geen last meer krijgt van storingen of haperingen tijdens het gamen en streamen. Met de ASUS RT-AC88U Gaming Router AiMesh AC kun je de ultieme gaming- en streamingervaring beleven. Of je nu een fanatieke gamer bent of een fanatieke streamer, met deze router heb je de juiste tools om je prestaties naar een hoger niveau te tillen. De hoge snelheden en signaalstabiliteit gaan gepaard met een intuïtief interface waarmee je eenvoudig de router kunt instellen en beheren. Ervaar de ultieme prestaties met de ASUS RT-AC88U Gaming Router AiMesh AC.

2. AVM FRITZ!Box 7590 AX Draadloze Router Dual-band

De AVM FRITZ!Box 7590 AX Edition International combineert innovatieve Wi-Fi 6-technologie met veelzijdige multimediafuncties voor een optimale thuisconnectiviteit. Met de Wi-Fi 6-standaard profiteer je van een snellere, duidelijk efficiëntere verbinding en kan de FRITZ!Box 7590 AX moeiteloos meerdere parallelle toepassingen aan zoals 4K-streams, beeldbellen en cloudtoepassingen. Voor een toekomstbestendige verbinding heeft de FRITZ!Box een VDSL supervectoring 35b-aansluiting, waardoor je internetsnelheden tot 300 Mbit/s kunt halen. Dankzij de USB 3.0-aansluiting, Gigabit-LAN en de DECT-basis voor draadloze telefonie en smarthometoepassingen wordt het veelzijdige communicatie-aanbod in het thuisnetwerk compleet. Daarnaast is de FRITZ!Box 7590 AX ook een uitstekende keuze als Mesh Wi-Fi-centrale. Deze centrale verzamelt alle Wi-Fi-knopen zoals FRITZ!Boxen en FRITZ!Repeaters tot één slim Wi-Fi-netwerk en stuurt alle toegangspunten actief aan.

3. TP-Link Archer C50 Router 1200 Mbps

De TP-Link Archer C50 router is een uitstekende keuze voor kleine woningen. Met zijn Simultaneous Dual-Band netwerk zet je binnen een paar minuten een stabiel netwerk op. Je kunt apparaten verdelen over de 2.4 en 5 GHz wifi-banden, waardoor je de meest intensieve netwerktaken op de snellere 5 GHz wifi-band plaatst en je de 2.4 GHz wifi-band gebruikt voor basis taken zoals browsen, het delen van bestanden en videobellen. Dit zorgt ervoor dat het verkeer op het eigen- en gastnetwerk elkaar niet in de weg zit. De TP-Link Archer C50 router heeft ook een handige ouderlijke controle, waarmee je gemakkelijk kunt instellen welke sites je kinderen wel en niet kunnen bezoeken. Zo heb je altijd de controle over de content die je kinderen te zien krijgen en kun je ervoor zorgen dat ze niet te lang op het internet zitten. Met de Tether app kun je de router gemakkelijk configureren en ben je binnen no-time klaar om te gaan browsen. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS apparaten. Met deze router heb je dus alle basisvoorzieningen die je nodig hebt om een stabiel en veilig thuisnetwerk op te zetten.

Waarom is dit de router top 3?

Dat we bij bovenstaande routers uitgekomen zijn, is niet zonder reden. Deze drie router zijn stuk voor stuk van de gewenste kwaliteit. Dit betekent dat je jarenlang van het betreffende product kunt genieten. En dat je ook de mogelijkheden van het product optimaal kunt benutten.

Deze producten voldoen niet alleen aan de kwaliteitseisen, maar ook aan de gewenste samenstelling. Met deze routers kun je simpelweg veel kanten op, de gewenste taken uitvoeren en van veel gemak genieten.

Tevens zijn deze routers goed geprijsd. Dit wilt niet zeggen dat dit de goedkoopste routers zijn, maar wel dat de prijs-kwaliteitsverhouding subliem is. Je hoeft niet de hoofdprijs te betalen, terwijl je wel van een super kwaliteit verzekerd bent.

Verder hebben we naar de ervaringen van andere kopers gekeken. Aan de hand van deze ervaringen hebben we een nog beter beeld van de routers gekregen. Mede daardoor zijn we in staat geweest om juist bij deze 3 routers uit te komen.

Voldoen bovenstaande routers niet helemaal aan je wensen? Dan raden wij je graag aan om ook onderstaande reviews door te nemen. Ook de onderstaande producten voldoen aan onze verwachtingen en zijn de aanschaf meer dan waard.

 

4. TP-Link Archer C1200 Router 1200 Mbps

De TP-Link Archer C1200 Router 1200 Mbps is de perfecte router voor het instellen van een superieur thuisnetwerk. Met deze router ben je verzekerd van een hoge draadloze snelheid met een ultra-stabiliteit. Deze dual-band router zorgt voor maximale prestaties met een combinatie van snelheid tot 1200 Mbps. Dankzij deze hoge snelheid kan je zonder vertraging streamen in (U)HD-kwaliteit, maar ook de meest intensieve taken zoals online gamen aan. Je kunt deze router ook gebruiken om apparaten te verdelen over de twee wifi-banden. Op de 5 GHz wifi-band plaats je de meest intensieve netwerktaken, terwijl je de 2.4 GHz wifi-band gebruikt voor de basistaken zoals browsen, het delen van bestanden en videobellen. Met de TP-Link Archer C1200 Router 1200 Mbps geniet je van een optimale connectiviteit dankzij de hoge draadloze snelheid en stabiliteit. Deze router beschikt over meerdere technologieën die zorgen voor een betrouwbare en veilige verbinding. Of je nu content streamt in (U)HD-kwaliteit, online gamet of je apparaten verdeelt over de wifi-banden, deze router biedt voor elke gebruiker de optimale verbinding.

5. TP-Link TL-WR841N Router 300 Mbps

Introducing the TP-Link TL-WR841N router - the perfect entry-level router for your home or small office. This router offers a fast, reliable, and secure connection for up to 300 Mbps so you can stream and download with confidence. With four antennas for maximum coverage, the TL-WR841N is the perfect choice for anyone looking for easy, hassle-free Wi-Fi. The TP-Link TL-WR841N router is designed with user-friendly features that make setup a breeze. With its intuitive web-based interface, you can easily configure the settings to your requirements. From setting up a guest network to parental controls, you can manage your network in no time. This router also supports a variety of security protocols such as WPA2-PSK, WPA-PSK, and WPA-Enterprise, giving you peace of mind that your network is secure. The TP-Link TL-WR841N router is a reliable and cost-effective solution for anyone looking for a fast and secure connection. With its intuitive web-based interface, four antennas for maximum coverage, and support for a variety of security protocols, you can get the most out of your network. And while the TP-Link TL-WR841N is being replaced by the new TP-Link TL-WR940N, the TL-WR841N is still a great choice for anyone looking for an easy, hassle-free Wi-Fi connection.

6. TP-Link Archer AX10 Router Wifi 6 1500 Mbps

Met de TP-Link Archer AX10 geniet je thuis van een snelle en veilige internetverbinding. Dankzij de grote draadloze dekking en de hoge snelheid van de router is het mogelijk voor elk gezinslid om te surfen, streamen en te gamen in een ononderbroken verbinding. De router beschikt over HomeCare, waarmee je het netwerk en alle verbonden apparaten eenvoudig kunt beheren. Hiermee krijg je inzicht in de gezondheid van je wifi-netwerk en kun je het netwerk beveiligen tegen malware, hackers en andere bedreigingen. De TP-Link Archer AX10 is voorzien van de modernste technologieën om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke prestaties krijgt. De router is uitgerust met Wifi 6, waardoor je profiteert van een betrouwbare verbinding met hogere snelheden. De router ondersteunt ook beamforming, waardoor de dekking wordt versterkt en je precies de verbinding krijgt waar je naar verlangt. De router is ook uitgerust met MU-MIMO, waardoor meerdere apparaten tegelijkertijd kunnen worden aangesloten. Hierdoor krijgt iedereen in huis de best mogelijke prestaties en kun je beter genieten van een vloeiende en ononderbroken verbinding.

7. TP-Link Archer AX55 Router AX3000 Dual-band WiFi 6

De Archer AX55 biedt een geavanceerd kinderloksysteem om online bedreigingen te minimaliseren en de toegang van je kinderen tot geschikte content te beheren. Je kan de toegang tot websites op basis van hun categorieën blokkeren en de toegang van je kinderen tot het internet beheren door tijdschema's op te stellen. De TP-Link Archer AX55 Router AX3000 Dual-band WiFi 6 biedt de laatste generatie Wi-Fi-technologie om je thuisnetwerk te upgraden. De geavanceerde Qualcomm-chipset, veel geheugen en de 160 MHz-kanaalondersteuning van 5 GHz zorgen voor ongelooflijk hoge snelheden. Streamen, downloaden en gamen kan tegelijkertijd zonder vertraging of lag. Met de 4 krachtige externe antennes is draadloos signaal in je hele huis versterkt. Voor nog meer responsieve ervaringen is er OFDMA, waardoor meerdere clients op één band kunnen delen. De Archer AX55 heeft ook een USB 3.0-poort, waarmee je gemakkelijk bestanden tussen aangesloten apparaten kan delen. Met TP-Link OneMesh™ kan je een flexibel wifi-netwerk voor het hele huis maken en TP-Link HomeShield en WPA3 bieden geavanceerde beveiligingsfuncties voor een veilige omgeving.

8. TP-Link Archer AX73 Draadloze router AX5400 Dual-Band Wifi 6

Introductie: De TP-Link Archer AX73 Draadloze Router AX5400 Dual-Band Wifi 6 is de perfecte router voor elk huishouden. Het is een wifi 6 router met betere dekking, een snellere en stabielere verbinding tot 200 apparaten en is voorzien van MU-MIMO. Met deze router heb je als gebruiker het optimale van draadloos internet. Deze TP-Link AX73 is het antwoord op al je draadloze internet behoeften. De router geeft je een betere dekking, een stabiele verbinding tot 200 apparaten en heeft MU-MIMO. De router is ook ideaal voor gebruik in huizen met veel wifi-apparaten, zoals slimme thuisapparaten. Met deze router kan je gemakkelijk en snel alle apparaten verbinden. Verder heeft de router een dual-band wifi 6 voor een optimale prestatie en een ingebouwd beamforming-systeem voor een betere verbinding met je apparaten. De router heeft ook 4 Gigabit-poorten voor een snelle verbinding met andere apparaten. Daarnaast heeft de router een ingebouwde beveiligingsfunctie voor beveiligde verbindingen. Alles samen biedt de TP-Link AX73 de beste router technologie voor een optimale prestatie van je draadloze internet.

9. ASUS RT-AX55 Draadloze router AiMesh Wifi 6 AX

Introductie De ASUS RT-AX55 is een krachtige draadloze router die een snelle, betrouwbare en stabiele verbinding biedt voor uw gezin. Met deze router kunt u het Wifi 6 AX-netwerk installeren, waardoor u kunt genieten van een betere download- en uploadsnelheid met een verbeterde dekking. De router is ontworpen om uw gezin te voorzien van een betrouwbare verbinding, waar u op kunt vertrouwen voor al uw online activiteiten, waaronder streaming, gamen en meer. Functies en Voordelen De ASUS RT-AX55 is uitgerust met een AiMesh-systeem, waardoor uw gezin kan genieten van een betere dekking en een hogere snelheid. De router ondersteunt ook MU-MIMO-technologie, waardoor meerdere apparaten tegelijk kunnen worden bediend. Dit betekent dat uw gezin meerdere apparaten tegelijk kunt gebruiken, zodat iedereen online kan blijven zonder zich zorgen te maken over de bandbreedte. Met het ASUS-netwerksysteem kunt u ook de router-instellingen beheren, waaronder Wi-Fi-netwerken, verbindingsuitval, instellingen voor gastnetwerken en meer.

10. TP-Link TL-MR6400 V4 Draadloze Router Single-band

De TP-Link TL-MR6400 V4 Draadloze Router Single-band is een geweldig stuk technologie dat perfect is voor het vervangen van een ADSL-verbinding met zeer lage snelheid. Met deze draadloze router heb je toegang tot het 4G-netwerk en kun je genieten van de voordelen die het biedt. Het beste is dat je geen moeilijke configuratie hoeft uit te voeren. Je hoeft alleen maar je SIM-kaart in de sleuf van de router te plaatsen en het apparaat in te schakelen. Met een snelheid van 300 Mbps kan de TP-Link TL-MR6400 V4 Draadloze Router Single-band je 4G-verbinding met gemak delen met verschillende WiFi-apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld een snel en naadloos netwerk creëren voor al je apparaten en genieten van een stabiele verbinding. Dankzij het gebruiksvriendelijke ontwerp en het intuïtieve kleurendisplay is deze router eenvoudig te bedienen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over complexe instellingen.

Dit was de laatste van onze top 10. Het blijft een persoonlijke keuze welke jij het beste vindt. 

Veelgestelde vragen over router

Beste router

Een router is niet te koop via KNIQ.nl, maar wij onderzoeken wel welke router volgens ons het beste is. Je vindt hiervan een top 10 routers in onze koopgids. Klik op de “beste deal” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht, waar je je aankoop kan voltooien.

Wij verkopen zelf geen router op KNIQ. Door te klikken op de ‘beste deal’ zie je bij ieder product precies staan waar deze te koop is. 

Wij hebben voor jou onderzocht welke 10 producten naar onze mening de beste prijs kwaliteit zijn. Ben je dus opzoek naar een router? Bekijk dan onze koopgids. Hierin vind je de top 10 router volgens KNIQ.nl

Wil jij weten welke router de beste koop is? Op KNIQ.nl hebben wij een ‘Top 10 routers’ voor jouw samengesteld. Hierin vindt je de top 10 producten die wij het best beoordeeld hebben. Daarbij hebben we gekeken naar de prijs/kwaliteit van iedere router. Het kan dus zomaar zijn dat de router op de derde plaats de beste router is, maar deze is wat ons betreft dan niet de beste prijs/kwaliteit.

Waarschijnlijk ben je op deze website terecht gekomen, omdat je via het internet op zoek was naar ‘de beste router‘, ‘de goedkoopste router‘, een goedkope ‘router‘, de ‘beste koop router’ of iets soortgelijks. Begrijpelijk, want voor je een router gaat kopen, wil je eerst even het één en ander onderzoeken. 

Tips voor het uitkiezen van de beste router

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuw router? Volg dan vooral onderstaande tips op:

  • Ga altijd voor een router van een A-merk. Alleen de A-merken zijn bij dit product in staat om de gewenste kwaliteit te leveren. Dit merk je onder meer aan het gebruiksgemak, de mogelijkheden en de levensduur. Als je voor één van bovenstaande beste routers kiest, geniet je hier jarenlang van.
  • Kijk goed naar het prijskaartje. Het advies is om nooit onnodig te besparen op de aanschaf van een router. In plaats daarvan kun je beter iets meer geld uitgeven aan het beste router. Dat product is van de gewenste kwaliteit en voldoet ook nog aan je wensen.


Zet goed je wensen op een rijtje
. Dat je op zoek naar het beste router bent, is niet zonder reden. Mogelijk vervult dit product je behoeften of kun je simpelweg niet zonder. Bepaal goed waarom je het betreffende product wilt kopen/hebben. En zet vervolgens je wensen op een rijtje. Aan de hand daarvan maak je je zoektocht naar het beste router zo makkelijk mogelijk voor jezelf.