Zoek
Sluit dit zoekvak.

Top 10 beste inductie kookplaat van 2024

Geïnteresseerd in een moderne keuken?

Een inductiekookplaat is de perfecte aanvulling voor elke moderne keuken. Ze zijn stijlvol en efficiënt, waardoor ze een populaire keuze zijn voor iedereen die zijn kookruimte wil updaten.

Inductiekookplaten zijn er in verschillende maten en stijlen, zodat je de perfecte voor jouw behoeften kunt vinden. Ze zijn ook energiezuinig, waardoor ze een milieuvriendelijke optie zijn voor je huis.

Waarschijnlijk ben je op deze website gekomen, omdat je via het internet op zoek was naar de beste inductie kookplaat. Om je met de koop van de beste inductie kookplaten te helpen, hebben wij de beste inductie kookplaat voor je uitgezocht. Neem onderstaande reviews door en schaf direct de beste inductie kookplaat aan.

Voordat je de beste inductie kookplaat gaat kopen, moet je eerst je wensen op een rijtje zetten. Ook moet je goed onderzoek doen naar de verschillende varianten. Hier helpen wij je ook graag een handje bij. In onderstaande reviews bespreken wij per beste inductie kookplaat namelijk de belangrijkste details. Aan de hand van die details maak je snel de juiste keuze voor jezelf.

Picture of Barry van Ewijk
Barry van Ewijk

Financial manager

Naast mijn fulltime baan vind ik het erg leuk om prijzen te vergelijken. Deze uit de hand gelopen hobby zorgt ervoor dat ik inmiddels wekelijks enkele nieuwe koopgidsen toevoegen aan deze website en daarbij de beste koop per productcategorie in een overzicht plaats.

Inhoudsopgave

1. ETNA KIS260ZT Inbouw inductie kookplaat

Met de ETNA KIS260ZT Inbouw inductie kookplaat, kun je koken alsof je een professionele chef bent. Deze kookplaat is ideaal wanneer je geen 2 of 3 fasen aansluiting hebt of van gas komt. Ook kun je de kookplaat aansluiten op een normaal stopcontact, waardoor je alleen de kookplaat in te bouwen en in het stopcontact te steken. De kookplaat is voorzien van een kookwekker per zone en veiligheidsfuncties zoals een kinderslot, restwarmte indicatie en kookduurbegrenzing. Virtual pan support zorgt voor een mooi design en helpt je om je pan optimaal te positioneren, zodat je minder vermogen verliest. Met de 4 kookzones kun je koken met tiptoetsen en een centrale aan en uit toets. Elke zone heeft 9 verschillende standen voor optimale controle. Daarnaast heeft de kookplaat ook een boostfunctie om je pannen snel te verwarmen en vier timers met kookwekkerfunctie om de optimale bereidingstijd van je gerechten te bereiken. Met de ETNA KIS260ZT Inbouw inductie kookplaat kan je op een veilige manier koken en geniet je van professionele resultaten.

2. ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat

De ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat is een perfecte keuze voor wie zijn of haar keuken een upgrade wil geven. Met de 3 kookzones, waaronder een krachtige zone met 3000 W, heb je alle mogelijkheden om te koken wat je maar wilt. Je hebt bovendien de keuze uit 10 verschillende kookstanden, waaronder een boostfunctie voor extra snel verwarmen. De kookplaat is eenvoudig aan te sluiten op een normaal geaard stopcontact, waardoor je geen extra kosten hebt. De ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat is een slimme keuze voor wie een krachtige kookplaat zoekt, zonder teveel ruimte in te nemen. De kookzones zijn eenvoudig te bedienen met de TouchControl-knop. De temperatuur is eenvoudig in te stellen en de timer stelt je in staat om perfecte resultaten te behalen. Het speciale Easy-Clean-glasoppervlak maakt het schoonmaken na het koken eenvoudiger dan ooit. Kortom, de ETNA KIV160RVS is een perfecte keuze voor wie zijn of haar keuken wil upgraden.

3. Inventum IKI6010 Inbouw inductie kookplaat

De Inventum IKI6010 Inbouw inductie kookplaat is een topmodel in de kookwereld. Met 4 kookzones en elk 9 verschillende standen, is deze kookplaat perfect voor iedereen die van koken houdt. De 1-fase plug & play technologie maakt het koken zo eenvoudig als het steken van een stekker in het stopcontact. Met de boostfunctie en instelbare timer heb je altijd de juiste temperatuur, zelfs als je snel water wilt koken. De bediening met tiptoetsen is eenvoudig en met toetsenblokkering en restwarmte indicatie is de kookplaat extra veilig. Na het koken maak je de kookplaat eenvoudig schoon met een vochtige doek. De Inventum Inbouw inductie kookplaat IKI6010 is een must-have voor iedereen die van koken houdt.

Waarom is dit de inductie kookplaat top 3?

Dat we bij bovenstaande inductie kookplaten uitgekomen zijn, is niet zonder reden. Deze drie inductie kookplaat zijn stuk voor stuk van de gewenste kwaliteit. Dit betekent dat je jarenlang van het betreffende product kunt genieten. En dat je ook de mogelijkheden van het product optimaal kunt benutten.

Deze producten voldoen niet alleen aan de kwaliteitseisen, maar ook aan de gewenste samenstelling. Met deze inductie kookplaten kun je simpelweg veel kanten op, de gewenste taken uitvoeren en van veel gemak genieten.

Tevens zijn deze inductie kookplaten goed geprijsd. Dit wilt niet zeggen dat dit de goedkoopste inductie kookplaten zijn, maar wel dat de prijs-kwaliteitsverhouding subliem is. Je hoeft niet de hoofdprijs te betalen, terwijl je wel van een super kwaliteit verzekerd bent.

Verder hebben we naar de ervaringen van andere kopers gekeken. Aan de hand van deze ervaringen hebben we een nog beter beeld van de inductie kookplaten gekregen. Mede daardoor zijn we in staat geweest om juist bij deze 3 inductie kookplaten uit te komen.

Voldoen bovenstaande inductie kookplaten niet helemaal aan je wensen? Dan raden wij je graag aan om ook onderstaande reviews door te nemen. Ook de onderstaande producten voldoen aan onze verwachtingen en zijn de aanschaf meer dan waard.

 

4. Tomado TIH3501S Dubbele Inductie kookplaat 2 kookzones Boostfunctie LED display 3000 W Normale stekker

De Tomado TIH3501S Dubbele Inductie kookplaat 2 kookzones Boostfunctie LED display 3000 W Normale stekker brengt je kookervaring naar een nieuw niveau. Dit krachtige apparaat is ontworpen om je te helpen bij het bereiden van maaltijden met een vermogen van 3000 Watt. Bovendien is het uitgerust met twee kookzones met 10 temperatuursstanden, een boostfunctie voor extra snelheid en een LED display voor een intuïtieve bediening. Deze kookplaat is geschikt voor pannen met een diameter van 15 tot 20 cm en heeft antislipvoetjes om te voorkomen dat deze verschuift tijdens het koken. Met de 1-fase plug & play technologie is het gemakkelijk om deze kookplaat aan te sluiten. Het is ook mogelijk om de kookplaat te bedienen met de tiptoetsbediening en de draaiknoppen. Dankzij deze kookplaat kun je genieten van een smaakvolle maaltijd zonder je zorgen te maken over veiligheid of stabiliteit.

5. KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand 2 Pits 1500W + 2000W RVS

De KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand 2 Pits 1500W + 2000W RVS is een krachtige kookplaat die jouw kookervaring naar een ander niveau tilt. Hij combineert een aantal opwindende technologieën, waaronder een touchpad met kinderslot, een ingebouwde timer en een beveiliging tegen oververhitting. Met 8-10 verschillende hittestanden van 60-240°C, is deze kookplaat perfect voor elk gerecht. Bovendien is hij geschikt voor inductiepannen met een diameter van 12-26 cm. De KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand 2 Pits 1500W + 2000W RVS is niet alleen krachtig, maar ook compact. Met een afmeting van slechts 58,00 x 36,00 x 6,80 cm en een gewicht van 4,70 kg is hij makkelijk te verplaatsen en op te bergen. Het oppervlak van zwart kristalglas is ook gemakkelijk schoon te maken. Kortom, de KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand 2 Pits 1500W + 2000W RVS is de beste keuze voor iedereen die energiezuinig koken wil combineren met een optimale prestatie.

6. Inventum VKI6010ZIL Vrijstaande inductie kookplaat 4 kookzones Zilver

Met de Inventum VKI6010ZIL vrijstaande inductie kookplaat geniet je van een heerlijk maal. Met de 4 kookzones met 9 standen per zone maak je elke gerecht met gemak. Deze 1-fase kookplaat is eenvoudig te bedienen met tiptoetsen. Alle 4 kookzones hebben een boostfunctie voor extra vermogen en een instelbare timer. Bovendien bevat de kookplaat restwarmte indicatie en een toetsenblokkering. Na het koken maak je de kookplaat eenvoudig schoon met een vochtige doek. De Inventum VKI6010ZIL vrijstaande inductie kookplaat is het ideale hulpmiddel voor elke keuken. Met de diverse standen per zone heb je de mogelijkheid om perfecte gerechten te bereiden. Je kunt kiezen uit een koele stand, een warme stand of een kookstand. De kookplaat is zo ontworpen dat je met één druk op de knop verschillende standen kan selecteren. De timer maakt het mogelijk om gerechten op een perfecte temperatuur te laten koken. Zo kun je precies de tijd instellen die je nodig hebt om je maaltijd klaar te maken. Met de boostfunctie krijg je extra vermogen om gerechten sneller klaar te maken.

7. Inventum KI120T Vrijstaande elektrische kookplaat

De Inventum KI120T Vrijstaande elektrische kookplaat is de perfecte keuze voor elke keuken. Met zijn vermogen van 2000 watt heb je meer controle over de temperatuur en bereik je optimale resultaten. De kookplaat heeft 10 temperatuurstanden waarmee je de perfecte hitte voor je gerecht kunt vinden, en is geschikt voor pannen met een diameter van 15 tot 20 cm. De inductiekookplaat is ook voorzien van een instelbare timer tot 180 minuten, waardoor je de kooktijd perfect kunt aanpassen. Met de warmhoudfunctie blijft je gerecht na het koken warm, zodat je het direct kunt serveren. De inductiekookplaat is ook voorzien van een kinderslot, zodat de kookplaat niet per ongeluk wordt aangezet. De Inventum KI120T Vrijstaande elektrische kookplaat is daarom de perfecte keuze voor elke keuken. Met zijn vele functies en mogelijkheden zorgt deze kookplaat voor gemak en veiligheid.

8. Inventum IKI6030 Inbouw inductie kookplaat

De Inventum IKI6030 Inbouw inductie kookplaat is bekroond met een modern en strak design, zonder randen. Met zijn 4 kookzones met 9 verschillende standen, powermanagement voor 1- of 2 fasen, boostfunctie, instelbare timer en tiptoetsen is de Inventum IKI6030 een veelzijdige kookplaat. Elke kookzone heeft een boostfunctie voor extra snelle verhitting. Ook is het een veilige kookplaat met restwarmte indicatie, kookduurbegrenzing, kinderslot en pauzefunctie. Na het koken maak je de kookplaat moeiteloos schoon met een vochtige doek. De Inventum IKI6030 Inbouw inductie kookplaat combineert modern design met veelzijdige functionaliteiten om elke maaltijd perfect te bereiden. De timerfunctie biedt je de mogelijkheid om je maaltijd precies op tijd klaar te maken. De boostfunctie verwarmt het kookoppervlak snel en efficiënt. Bovendien kun je de kookplaat veilig gebruiken door middel van de ingebouwde restwarmte indicatie, kookduurbegrenzing, kinderslot en pauzefunctie. Ook het schoonmaken van de kookplaat is een eitje.

9. Everglades EVFH821 opzet 4 pit Inductie kookplaat

Met de Everglades EVFH821 vrijstaande inductiekookplaat heb je een prachtige overzichtelijke kookplaat die bijna overal geplaatst kan worden. Met een breedte van 59 cm en een diepte van 52 cm is deze inductiekookplaat zeer compact en heeft hij veel mogelijkheden. Met zijn Touch Slide Control is deze inductiekookplaat gemakkelijk te bedienen. De Timer en automatische uitschakeling zorgen ervoor dat je kookt met de juiste temperatuur en tijd. Daarnaast heeft de Everglades EVFH821 ook een kinderslot, waardoor je kinderen veilig kunnen koken. De vrijstaande inductiekookplaat is dus zeker een uitstekende keuze voor iedereen die een betrouwbare en functionele kookplaat wil. Met de Everglades EVFH821 krijg je een kookplaat die je alle ruimte geeft om creatief te koken.

10. ETNA KIV164RVS vrijstaande inductie kookplaat

Met de ETNA KIV164RVS vrijstaande inductie kookplaat haal je een kookplaat in huis waarmee je gemakkelijk kookt. De zwarte glazen kookplaat met RVS omlijsting is 59 cm breed en heeft 4 kookzones waardoor je twee pannen tegelijk kunt gebruiken. Het Plug & Cook systeem maakt het koken nog makkelijker. De kookplaat heeft namelijk een automatische panherkenning waarmee het systeem voelt of er een pan op een kookzone staat. Als er geen pan op staat, schakelt de kookplaat de zone automatisch uit. Daarnaast is het vermogen in te stellen tot 9 standen. Met de ETNA KIV164RVS vrijstaande inductie kookplaat zit je goed als je op zoek bent naar een modern en veilig alternatief voor gas. De kookplaat is eenvoudig te bedienen en je kunt met de 4 kookzones twee pannen tegelijk gebruiken. Bovendien heeft de kookplaat een energiezuinig Plug & Cook systeem waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over ongebruikte energie.

Dit was de laatste van onze top 10. Het blijft een persoonlijke keuze welke jij het beste vindt. 

Veelgestelde vragen over inductie kookplaat

Beste inductie kookplaat

Een inductie kookplaat is niet te koop via KNIQ.nl, maar wij onderzoeken wel welke inductie kookplaat volgens ons het beste is. Je vindt hiervan een top 10 inductie kookplaten in onze koopgids. Klik op de “beste deal” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht, waar je je aankoop kan voltooien.

Wij verkopen zelf geen inductie kookplaat op KNIQ. Door te klikken op de ‘beste deal’ zie je bij ieder product precies staan waar deze te koop is. 

Wij hebben voor jou onderzocht welke 10 producten naar onze mening de beste prijs kwaliteit zijn. Ben je dus opzoek naar een inductie kookplaat? Bekijk dan onze koopgids. Hierin vind je de top 10 inductie kookplaat volgens KNIQ.nl

Wil jij weten welke inductie kookplaat de beste koop is? Op KNIQ.nl hebben wij een ‘Top 10 inductie kookplaten’ voor jouw samengesteld. Hierin vindt je de top 10 producten die wij het best beoordeeld hebben. Daarbij hebben we gekeken naar de prijs/kwaliteit van iedere inductie kookplaat. Het kan dus zomaar zijn dat de inductie kookplaat op de derde plaats de beste inductie kookplaat is, maar deze is wat ons betreft dan niet de beste prijs/kwaliteit.

Waarschijnlijk ben je op deze website terecht gekomen, omdat je via het internet op zoek was naar ‘de beste inductie kookplaat‘, ‘de goedkoopste inductie kookplaat‘, een goedkope ‘inductie kookplaat‘, de ‘beste koop inductie kookplaat’ of iets soortgelijks. Begrijpelijk, want voor je een inductie kookplaat gaat kopen, wil je eerst even het één en ander onderzoeken. 

Tips voor het uitkiezen van de beste inductie kookplaat

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuw inductie kookplaat? Volg dan vooral onderstaande tips op:

  • Ga altijd voor een inductie kookplaat van een A-merk. Alleen de A-merken zijn bij dit product in staat om de gewenste kwaliteit te leveren. Dit merk je onder meer aan het gebruiksgemak, de mogelijkheden en de levensduur. Als je voor één van bovenstaande beste inductie kookplaten kiest, geniet je hier jarenlang van.
  • Kijk goed naar het prijskaartje. Het advies is om nooit onnodig te besparen op de aanschaf van een inductie kookplaat. In plaats daarvan kun je beter iets meer geld uitgeven aan het beste inductie kookplaat. Dat product is van de gewenste kwaliteit en voldoet ook nog aan je wensen.


Zet goed je wensen op een rijtje
. Dat je op zoek naar het beste inductie kookplaat bent, is niet zonder reden. Mogelijk vervult dit product je behoeften of kun je simpelweg niet zonder. Bepaal goed waarom je het betreffende product wilt kopen/hebben. En zet vervolgens je wensen op een rijtje. Aan de hand daarvan maak je je zoektocht naar het beste inductie kookplaat zo makkelijk mogelijk voor jezelf.