Search
Close this search box.

Tijd voor elkaar. Een romantisch avondje thuis is een prima idee om weer even samen te zijn. Gewoon even lekker met zijn tweeën. Want je hebt al genoeg feestjes en bijeenkomsten met familie en vrienden waarbij je jouw eigen vriendin bijna nooit spreekt. Het is dan fijn om ook samen iets te doen. Het leukste is natuurlijk om iets te toen waar jullie allebei van houden, zin in hebben en naar uitkijken. Er zijn veel mogelijkheden om dat romantische avondje met jouw vriendin onvergetelijk te maken. Hieronder vijf tips!

Samen koken

Wat koken zo leuk maakt, is dat je het echt samen moet doen. Het begint al bij het bedenken van een gerecht. Hierbij is het leuk om bijvoorbeeld een zes gangen-diner te gaan bereiden, waarbij zowel jij als jouw vriendin ieder drie gangen moet voorbereiden. Als jullie de gerechten hebben bedacht is het tijd om samen boodschappen te doen. Natuurlijk zijn alleen de meest verse en beste ingrediënten goed genoeg voor jullie gerechten. Als de boodschappen zijn gehaald, begint het grote kookfeest. Fijn samen in de keuken aan de slag, lekker kletsen met een wijntje erbij. Doordat je soms even moet wachten tot iets kookt of gaar is, heb je genoeg tijd om van elkaar te genieten. Als de gerechten klaar zijn en de tafel is chique gedekt kan er worden genoten van al dat heerlijks. De zes gangen zorgen voor een avondvullend programma, waarbij je heerlijk kunt genieten van elkaar. En van elkaars gerechten natuurlijk!

Plan een reis

Het samen plannen van een reis betekent twee vliegen in één klap. Natuurlijk de reis zelf is een mooie gelegenheid om van elkaar te genieten, maar het plannen van de reis zelf is ook een avontuur op zich. Bedenken waar de reis heen zal gaan, wat jij leuk vindt, wat jouw vriendin leuk vindt. Wordt het een avonturenreis in een ver land, of juist een heerlijke relax vakantie in een all-in resort? Samen nadenken over de manier van reizen; per auto, vliegtuig of misschien wel een fietsvakantie. Nadenken over de uitjes, cultuur snuiven, kunst bezichtigen of lekker de natuur in. Gedurende deze avond waarin je de reis plant, weet je weer waarom je voor elkaar gekozen hebt. Met elkaar een reis plannen zorgt voor een gezamenlijk doel in de toekomst. Je hoort van elkaar wat jullie belangrijk vinden en leren elkaar nog beter kennen. Een fijne invulling van een romantische avond!

Gezellig samen drinken

Een avond thuis met je vriendin mag best een feestje worden. Want houden jullie allebei van uitgaan en feesten, dan is een avond samen thuis best even wennen. Bouw daarom jullie eigen feestje thuis! Ga naar de winkel en haal een aantal lekkere flessen likeur in huis. Ga aan de keukentafel zitten en zorg dat je wat drankspelletjes voorbereid hebt. En dan kan het feest beginnen. Tussen de spelletjes door is er tijd genoeg om even lekker te kletsen, muziek te draaien en zelfs om even te dansen. De romantiek spat ervan af! Met ieder shotje stijgt de gezelligheid en verandert je huis in een gezellige club om heerlijk samen te feesten. Gezellig samen drinken. Heerlijk toch!

Geef elkaar cadeautjes

Aandacht voor elkaar, humor en gezelligheid. Dat zijn belangrijke ingrediënten voor een romantische avond samen. Een leuk idee voor zo’n avond is om elkaar cadeautjes te geen. Spreek af dat je elkaar bijvoorbeeld ieder vijf cadeaus gaat geven. Dit kunnen mooie, waardevolle cadeaus zijn, maar ook juist cadeaus die grappig bedoeld zijn. Ook kun je de cadeautjes voorzien van een leuke tekst of een gedicht. Dat maakt het extra persoonlijk. Aan het einde van de avond ben je weer helemaal samen en gelukkig met de cadeaus die je hebt gekregen.

Doe een spel

Het leuke van het spelen van een bordspel is dat het altijd zorgt voor gezellige spanning. De wil om te winnen. Lekker fanatiek. Ondertussen zit je samen aan tafel, kletsen jullie ondertussen en drinken een drankje. Er zijn veel spellen die zich hier uitstekend voor lenen; bordspellen of kaartspellen. Maar natuurlijk ook gave videogames waarbij je tegen elkaar speelt. Of juist met elkaar speelt tegen een ander team. Dat schept een band!

Neem de tijd voor elkaar

Samen een avondje romantisch met je vriendin thuis is altijd een goed idee. En of je nu gaat koken, een reis plannen of samen lekker gaat drinken, de romantiek spat ervan af! En hou je meer van gezelligheid, geef elkaar cadeautjes of doe een spel. Neem de tijd voor elkaar. Geniet ervan!