Huishoudelijk
Sport & Outdoor
Elektronica
Speelgoed & Spel
Meubels
Computer
Tuinartikelen
Baby & Kind
Cadeaus & Gadgets
Kleding
Dierenbenodigheden
Auto's & Motoren
Entertainment
Woonaccessoires
Filter opties
Snelle filters
Sorteer
Merk
2
6
58
2
2
2
6
2
2
2
2
2
2
4
4
10
14
2
2
20
10
2
2
2
2
2
2
8
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
10
2
2
8
6
2
2
2
6
50
2
4
6
2
4
2
6
2
2
2
2
4
2
2
4
2

Speelkaarten kopen

Wil je speelkaarten kopen? Neem dan vandaag nog een kijkje in ons uitgebreide assortiment en koop een leuke set speelkaarten. Klaar om de tofste spelletjes met speelkaarten te spelen? Van Black Jack tot Patience, speelkaarten kopen leidt sowieso tot uren speelplezier. Benieuwd welk spel jij zult spelen met je gloednieuwe speelkaarten. Koop dus vandaag nog een setje speelkaarten en daag je vrienden uit tot een leuk spel. En vergeet nooit de belangrijkste regel van elk spel: sowieso zit je altijd goed met een aas op zak.

Soorten speelkaarten

Een normale set speelkaarten bestaat standaard uit 52 kaarten. Deze zijn opgedeeld in vier groepen ofwel kleuren. Als je speelkaarten koopt, kan je ze gerust natellen. Je zult merken dat er 13 zwarte schoppen zijn, 13 rode harten, 13 zwarte klaveren en 13 rode ruiten. Daarnaast is er nog een onderscheid tussen de soorten kaarten binnen elke groep speelkaarten. Zo heb je speelkaarten tussen 2 tot en met 10. Vervolgens heb je een boer ofwel een zot, een vrouw ofwel een dame, een heer ofwel een koning. Tot slot is er nog de aas, die oorspronkelijk een 1 was. Dit is in bijna elk spel de belangrijkste kaart.

Het ontstaan van speelkaarten

Als je speelkaarten koopt, sta je er waarschijnlijk niet bij stil dat speelkaarten al heel lang bestaan. Ze werden namelijk uitgevonden in het keizerlijk China, meer bepaald tijdens de Tang dynastie omstreeks de negende eeuw. Tijdens de lange geschiedenis werden de speelkaarten steeds meer en meer aangepast tot de exemplaren die we vandaag kopen. Wist je trouwens dat soldaten tijdens de Wereldoorlogen heel vaak met speelkaarten speelden? Toen ze aan het front wachtten in de loopgraven, was dit hun manier om de verveling tegen te gaan. Zeg nu zelf, geen betere manier om de verveling tegen te gaan dan met een spelletje Patience.

Soorten kaartspelletjes

Zoals je vast wel weet, bestaan er verschillende soorten kaartspelletjes. Wil je dus speelkaarten kopen, dan weet je dat je de speelkaarten altijd wel een keer zal kunnen gebruiken. Een van de populairste kaartspellen is Patience. Deze populariteit heeft het spel te danken aan het feit dat je perfect alleen Patience kunt spelen. Als je dus alleen bent en je verveelt je, is dit de perfecte oplossing aangezien je wel een tijdje zoet bent met dit kaartspel. Voor Zenuwen moet je dan weer met minimaal 2 en maximaal 4 spelers zijn. De bedoeling is om zo snel mogelijk al je spelkaarten kwijt te spelen, en dat brengt natuurlijk de nodige stress met zich mee.

Ook Manillen of Klaverjassen is een alom bekend kaartspel. Hierbij speel je slechts met 32 kaarten en ben je verplicht om altijd te volgen. Het doel is om zoveel mogelijk slagen thuis te halen. Een spel dat ook altijd gespeeld wordt met speelkaarten, is natuurlijk poker. Dit bekende gokspel gebruikt speelkaarten waarmee de spelers een combinatie moeten kunnen vormen. Op basis van de combinatie kunnen spelers elkaar verslaan en zo meer chips verzamelen. Welk spel speel jij het liefst?Toon filters

Speelkaarten (184)