Huishoudelijk
Sport & Outdoor
Elektronica
Speelgoed & Spel
Meubels
Computer
Tuinartikelen
Baby & Kind
Cadeaus & Gadgets
Kleding
Dierenbenodigheden
Auto's & Motoren
Entertainment
Woonaccessoires
Filter opties
Snelle filters
Sorteer
Merk
5
6
1
3
1
6
1
3
1
6
2
8
7
1
1
5
1
5
1
1
1
1
2
1
9
2
2

Autostoeltje kopen

Ben jij opzoek naar een kwalitatief goed autostoeltje? Bekijk dan de verschillende autostoelen op onze website. Via bovenstaande filters kun je opzoek gaan naar het autostoeltje dat het beste bij jou past. Belangrijk bij de aanschaf van een goede autostoel is om even je te verdiepen in de verschillende soorten. De prijs/kwaliteit kan erg verschillen.

Het kopen van een autostoeltje

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het kopen van een autostoeltje. Kijk van te voren hoe je deze precies wil gaan bevestigen. Zo is het belangrijk om te kijken naar de richting van het autostoeltje. Achterwaarts is in het geval van een ongeluk/botsing voor het kind over het algemeen de meest veilig optie. Op het internet valt te lezen dat dit de klap op de nek met vijf keer verminderd. Kinderen tot er met 1.35m zijn verplichting om in een autostoeltje te zitten.

Ook zijn er verschillende dingen waar je op moet letten als je het autostoeltje neer zet. Zet je deze bijvoorbeeld op de bijrijdersstoel, zet dan de airbag op die plek uit. De meeste mensen kiezen er overigens voor om de autostoel rechtsachter neer te zetten, omdat ze het kind dan het beste in de gaten kunnen houden.

Welke autostoel kopen?

Je kunt kiezen tussen twee soorten bevestingsmethode. Je hebt de gordenbevestiging (driepuntsgordel). De andere optie is met isofix bevestiging. Deze is de veiligste van de twee, omdat deze met een groen indicatortje aangeeft of het autostoeltje correct is bevestigd, weet je altijd zeker dat de bevestiging correct is uitgevoerd.

Ons laatste advies is om te kijken naar een autostoeltje met verwisselbare hoes. Indien je de hoes kunt vervangen kun je langer gebruik maken van hetzelfde autostoeltje. Omdat kinderen nogal eens knoeien, kwijlen of over geven geef je op deze manier jouw autostoeltje een langere levensduur.

Toon filters

Autostoeltje (83)